LINKIT

Testen met autisme

LINKIT biedt samen met Specialisterren en Bartosz mensen met autisme de kans om hun loopbaan als (ICT) testspecialist op te bouwen.

“Mensen met een vorm van autisme vallen vaak uit tijdens hun opleiding, komen slecht aan het werk of vallen uit als gevolg van stress. Vaak komt dit door hun (gebrek aan) communicatieve en sociale vaardigheden. Het zijn echter ook vaak getalenteerde mensen die hoogwaardig (ICT) werk kunnen doen.

Specialisterren biedt (ICT) testers met autisme de mogelijkheid om hun capaciteit en talent goed te benutten en begeleidt ze in hun werk. Dat kan in een eigen testfactory of bij bijvoorbeeld het ministerie van OCW. De testdiensten worden waar nodig aangevuld met een testcoördinator van Bartosz. Een mooie kans doet zich nu bijvoorbeeld voor bij een opdracht voor de Inspectie van het Onderwijs, waar een team met autistische mensen testen uitvoert gericht op de migratie naar een ander document management systeem.”

"Met de social return proeftuinen is het mogelijk om meer ‘out of the box’ te denken waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook aan de slag kunnen bij de overheid."

Afbeelding met tekst (meer info in uitgeschreven tekst)