EY

Mensen met autisme aan de slag!

EY biedt door ITvitae opgeleide mensen met autisme een werkervaringsplaats aan, binnen het cybersecurity team van EY. Na deze periode worden deze mensen begeleid naar betaald werk.

"EY is een advies- en accountantsorganisatie die midden in de samenleving staat. Wij vinden dat wij als werkgever van ongeveer 3500 mensen in Nederland ook een verantwoordelijkheid dragen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze proeftuin starten wij een traject in samenwerking met ITvitea. ITvitea leidt mensen met autisme op tot ICT-specialisten en EY biedt deze mensen vervolgens een werkervaringsplek als ethical hacker binnen het Cybersecurity team. Het Cybersecurity team wijst een buddy toe aan iedere kandidaat voor persoonlijke begeleiding, naast de reguliere opleiding.

Kandidaten worden voor zover mogelijk ingezet voor opdrachten voor het Rijk. De intentie is om hen uiteindelijk een dienstverband aan te bieden bij EY of bij het Rijk. Zo bieden we talentvolle mensen met autisme die aan de zijlijn staan, perspectief."

“Cybersecurity is een zeer actueel vraagstuk. Door de kandidaten van ITvitea juist in deze dienstverlening en in dit team ervaring op te laten doen, vergroten wij hun marktwaarde en hun perspectief op een succesvolle loopbaan als beveiligingsspecialist.” Douwe Mik (Cybersecurity lead, EY Advisory)

Afbeelding met tekst (info in uitgeschreven tekst)