EIFFEL

Fit for the job!

EIFFEL begeleidt (ex-) topsporters, zowel individueel als in groepsverband, om hun kwaliteiten, ervaring en topsportmentaliteit in te zetten voor een maatschappelijke carrière. EIFFEL biedt daarvoor, naast een persoonlijk ontwikkeltraject, ook een netwerk aan waar deze sporters kennis kunnen maken met profit en non-profit organisaties.

"Wij laten ons graag inspireren door topsport, daarom past deze proeftuin zo goed bij ons. Een jaar lang bereiden we vijf (nog actieve) topsporters voor op een maatschappelijke carrière die bij hen past. Naast een buddy hee elke topsporter ook een coach om hen zo breed mogelijk te ondersteunen. Met trots begeleiden we topsporters om ook in hun maatschappelijke carrière goud te halen."

"SROI inzetten om beleidsdoelstellingen te behalen, is een interessant nieuw fenomeen. Goed te weten dat onze directie sport beleidsmatig ook aansluiting kan vinden bij Inkoop-innovaties. Ex-topsporters aan het werk helpen is een van onze beleidsdoelstellingen. Mooi als we ons programma ondersteund zien vanuit de SROI-verplichting van leveranciers."

Henk Meijer, programmamanager strategie Ministerie van VWS/Directie sport

“Met ‘Fit for the job!’ kunnen we echt iets voor topsporters betekenen. Dit is wat ze nodig hebben.” Pieter van den Hoogenband (EIFFEL)

Afbeelding met informatie (info in uitgeschreven tekst)