De Staffing Groep (2)

Justitiabelen

De Staffing Groep Nederland biedt i.s.m. onderaannemer Cleannovation justitiabelen een traject aan bestaand uit een communicatietraining, gevolgd door een basisopleiding schoonmaken (SVS) inclusief examen en certificaat. Na het positief doorlopen van een proefperiode maken kandidaten kans op een arbeidsovereenkomst.

“De Staffing Groep richt zich met deze proeftuin op Justitiabelen met beperkte scholing, die aan het eind van hun detentie periode zitten, de Nederlandse taal beheersen en die niet direct zicht hebben op betaalde arbeid. In groepen van maximaal 4 cursisten wordt een communicatie training in twee dagdelen gegeven door een professionele (NOBCO) coach en een tweede trainer. Na deze training kunnen geïnteresseerde kandidaten solliciteren bij de onderaannemer Cleannovation.

Bij voldoende animo en geschikte kandidaten zal de onderaannemer een gratis SVS-opleiding (basisopleiding schoonmaken) verzorgen binnen de penitentiaire inrichting (PI). Deze opleiding duurt 1 dag en is noodzakelijk voor het werken in de schoonmaakbranche. Aan het eind van deze training volgt een mondeling examen. Bij het succesvol afronden van dit mondeling examen ontvangt de cursist een in de branche erkend SVS-certificaat. De (ex)-justitiabelen met dit SVS-certificaat kunnen vervolgens onder begeleiding van de onderaannemer op diverse schoonmaakprojecten worden ingezet. Na het positief doorlopen van een stage-/proefperiode maken zij kans op een arbeidsovereenkomst bij Cleannovation.”

“De Staffing Groep en Cleannovation willen justitiabelen een tweede kans bieden met een communicatie training, een SVS certificaat en een kans op een baan in de schoonmaak branche.” Ronald Hazenkamp, De Staffing Groep

Doelgroep:

Justitiabelen met beperkte scholing aan het eind van hun detentieperiode
 

Aantal kandidaten:

8
 

Samen met:

Cleannovation, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)