Cegeka

Justitiabelen

Cegeka biedt door DJI geselecteerde justitiabelen meerdere workshops Power BI waarmee gedetineerden kennismaken met programmeren in het domein van data-analyse.

“Cegeka is een ambitieuze en toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds ‘family-owned’ en dat zie je terug in onze cultuur. De kernwaarden die bij Cegeka’s cultuur horen zijn; in close cooperation, eigenaarschap, ondernemerschap en ontwikkeling.

Vanuit die kernwaarden wil Cegeka jonge gedetineerden helpen ontwikkelen naar programmeur. Het verkennen en leren werken met Power Bi is daarin een verstandige eerste stap. Deze interactieve datavisualisatie tool is relatief snel aan te leren en biedt een goed perspectief op werk en inkomen. Volgens Gartner is Power BI al jaren de nummer één tool voor data analyses en business intelligence.

Cegeka begeleidt de gedetineerden door het faciliteren van workshops en masterclasses op locatie en enthousiasmeert hen voor zelfstudie. Voor elk niveau, van beginnend tot gevorderd zijn workshops beschikbaar. Daarnaast is zelfstudie een belangrijk onderdeel van het programma.”

“Cegeka levert ICT-professionals aan DJI. Vanuit deze rol is ons gevraagd na te denken over hoe wij kunnen bijdragen aan een succesvolle terugkeer van gedetineerden in de samenleving. De samenwerking met DJI bevalt ons zeer goed en we kijken er naar uit om na de Corona crisis van start te gaan.” Maarten Akerboom, accountmanager bij Cegeka

Doelgroep:

Jonge gedetineerden
 

Aantal kandidaten:

6-8 per workshopserie
 

Samen met:

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)