BMC

Help jongere, naar werk zoekende MBO’er

BMC helpt jongere MBO-opgeleiden met afstand tot de arbeidsmarkt om zichzelf te ontwikkelen d.m.v. werk-leertrajecten in financiële administraties.

"In deze proeftuin stellen wij stageplaatsen beschikbaar voor mbo’ers met een afgeronde opleiding in een bedrijfsadministratieve richting. Deze doelgroep mist momenteel vaak de aansluiting met de arbeidsmarkt en belandt daardoor in een uitkeringssituatie.

BMC verzorgt vanuit het BMC Ontwikkelcentrum een stage van vier tot zes weken. In de eerste week worden de kandidaten inhoudelijk opgeleid door het BMC Ontwikkelcentrum. Daarbij ligt de focus op kennisoverdracht. Hiermee ondersteunen we de persoonlijke ontwikkeling van de kandidaten. Na de eerste week training zal de stage verder gaan binnen de rijksoverheid. Zo krijgen de kandidaten de kans om een duurzame arbeidsrelatie met het Rijk dan wel BMC op te bouwen.

Wij starten voor deze proeftuin met een werk-leertraject voor zes kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Minimaal twee kandidaten uit deze groep stromen uit met een dienstverband van meer dan 6 maanden."

“BMC levert een bijdrage aan de publieke sector door Praktijk en Leren op ieder niveau met elkaar te verbinden. Wij zien deze samenwerking op het vlak van Social Return als een mooie kans om waarde toe te voegen aan het Rijk.” Eric Jonk, Ontwikkelmanager BMC

Afbeelding (meer info in uitgeschreven tekst)