Bergler Nederland, Caesar Overheid en Pimarox

Justitiabelen en Dutch Cell Dogs


Bergler Nederland huurt vergaderruimte in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis. Gedetineerden verzorgen daar de catering en het vervoer per pendelbus van en naar NS station Breukelen. Daarnaast sponsort Bergler Nederland per gerealiseerde inzet bij DJI een hond en gedetineerde via stichting Dutch Cell Dogs.

“Bergler Nederland richt zich met deze proeftuin op het bijdragen aan re-integratie van justitiabelen door enerzijds vergaderruimte te huren in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis, waardoor gedetineerden praktijkoefening krijgen tijdens een van de drie opleiding die daar verzorgd worden: Hygiënecode HACCP, Cateringmedewerker en Rijvaardigheid groepsvervoer.

Anderzijds leert Stichting Dutch Cell Dogs gedetineerden asielhonden te trainen en te begeleiden richting een terugkeer naar de maatschappij, waardoor gedetineerden zelf sociale vaardigheden en een dagelijks ritme aanleren, wat bijdraagt aan een snellere re-integratie in de maatschappij.
Dankzij de proeftuin Social Return kunnen wij als combinatie een maatschappelijke bijdrage leveren aan de re-integratie van justitiabelen. We zijn blij dat we op deze manier toch iets kunnen betekenen voor mensen die na hun hechtenis in een penitentiaire inrichting, zich weer op een relatief normale manier hun weg moeten gaan vinden in de dagelijkse maatschappij.”

“Een gedetineerde trainde een lastige hond tot fijne gezinshond, maar in wezen trainde hij zichzelf. En met resultaat. De deelnemers resocialiseerden.”

Doelgroep:

Justitiabelen  
 

Aantal kandidaten:

n.v.t.  
 

Samen met:

Stichting Dutch Cell Dogs, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)