Baker Tilly

Deel je eigen wijsheid

Baker Tilly zet haar kennis en netwerk in om mensen in de bijstand nieuwe inspiratie en energie te geven om het volgende stapje vooruit te zetten.

"In onze proeftuin werken we samen met het Werkgeversservicepunt (WSP) Den Haag, met als doel om de kans op betaald werk voor mensen in de bijstand te vergroten. Dat doen we door onze eigen wijsheid te delen en ons netwerk in te zetten om mensen met elkaar te verbinden.

We gaan persoonlijk en praktijkgericht aan de slag, zodat we iets kunnen geven waar mensen ook daadwerkelijk mee verder komen. We delen dagelijkse ervaringen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast doorlopen kandidaten een training die opgebouwd is uit verschillende modules. Denk daarbij aan sollicitatietraining & gedrag, sociale media & netwerken en een basistraining Excel & Word. Zo verkleinen we de kenniskloof en leggen we een solide basis als extra impuls voor de motivatie en eigenwaarde van de kandidaten.

“Kennis ontwikkelt zich door het in zijn veelzijdigheid te delen met anderen.”

Maar wanneer is deze proeftuin geslaagd? We willen twintig kandidaten laten instromen in deze proeftuin met als doel om minimaal 25% van hen binnen vier maanden aan een werkervaringsplek of betaalde baan (bij Baker Tilly, de overheid of een van onze partners) te helpen. Gedurende deze periode blijven wij actief ondersteunen als sparringpartner en vraagbaak.

Met het delen van onze eigen wijsheid en het verbinden van de juiste mensen binnen ons netwerk hopen wij op een succesvolle proeftuin. En wat zou het mooi zijn als we dit in de toekomst zowel intern als extern breder kunnen inzetten. Daar gaan we voor."