AevesBenefit en Emeritor

Zie meer met inkoop

AevesBenefit en Emeritor zetten zich lichamelijk in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis te laten maken met en ethousiast te laten worden voor inkopen (en alles wat daar bij komt kijken) bij het Rijk.

“Ons doel met deze proeftuin is om geïnteresseerde en enthousiaste mensen zodanig op te leiden (theoretisch en on-the job) dat ze na negen maanden zelfstandig kunnen uitstromen naar betaald (inkoop)werk. Dat betekent voor ons een wederzijdse inspanning. Wij werven twee kandidaten op MBO+ werk- en denkniveau en begeleiden hen door middel van coaching, tweewekelijkse trainingen en een vaste begeleider gedurende negen maanden. UBR|HIS creëert twee werkervaringsplekken en koppelt de kandidaten aan een buddy. Op deze manier kunnen de kandidaten binnen een reguliere werkomgeving werkervaring opdoen. Zo geven wij gezamenlijk mensen met een arbeidsbeperking perspectief op de arbeidsmarkt.”

“Het kunnen combineren van het verantwoordelijke werk als inkoper bij de overheid en de combinatie van leren en werken, geeft een win-win-win situatie”.

“Mensen met een “achterstand tot de arbeidsmarkt” aan het werk krijgen: snel gezegd, niet snel gedaan. We hebben met behoorlijk wat moeite zelf een voorbeeld gerealiseerd. Maar dat vind ik te klein, te ad hoc. We richten nu samen met leveranciers Inkoop SROI-proeftuinen in. Ik hoop dat we het daardoor structureel en grootschalig kunnen doen. Die proeftuinen zijn een unicum bij de rijksoverheid waarbij beleids- en uitvoeringsorganisaties nauw samenwerken. Krachten bundelen, schotten slechten: onze maatschappelijke opgave kunnen we met meer impact vervullen. Ik ben er trots op hier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Richard Lennartz, directeur UBR|HIS

Meer weten over deze proeftuin? Lees het interview.