AEF & VKA

Op weg naar waardevol werk!

AEF en VKA richten zich in hun proeftuin op een traineeship voor hoger opgeleide statushouders.

“Ons initiatief sluit aan bij de grote vraag naar werkervaring onder statushouders. We werken hierbij samen met de vluchtelingenorganisatie voor hoger opgeleide vluchtelingen, het UAF. Het profiel van deze personen sluit goed aan bij onze bedrijven en de activiteiten die wij uitvoeren. De statushouders krijgen een mentor, ontvangen coaching en draaien vooral veel mee in onze projecten. Zo is het traineeship de optimale kick start voor hun carrière. Voorbeelden van rollen die de personen kunnen uitvoeren, afhankelijk van de opleidingsachtergrond en het doormaken  van het leertraject, zijn: kritisch meedenker, business analist  en adviseur.

Samen betekenisvol invulling geven aan de SROI-verplichting: AEF en VKA helpen statushouders om hun talenten te tonen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Door een zinvolle werkervaring te bieden in een leerzame werkomgeving, geven wij statushouders niet alleen de kans hun talenten te laten zien en ontwikkelen, maar creëren wij ook rolmodellen voor andere statushouders én werkgevers.”

Afbeelding (meer info in uitgeschreven tekst)