Aanbesteding sanitaire supplies: samenwerken aan inclusievere organisaties

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen in aanbestedingsopdrachten, dat is een belangrijk doel voor de Rijksbrede categorie Schoonmaak en UBR|HIS. Want naast het kiezen voor bijvoorbeeld de milieuvriendelijkste oplossing voor handdroogsystemen, kiest het projectteam ervoor ook sociale doelstellingen te realiseren in de aanbesteding voor sanitaire toepassingen. De aanbestedingen zijn gepubliceerd en open voor leveranciers die sociaal ondernemen.

Werken aan het inclusiever maken van organisaties

Toegankelijke plaatsing van toepassingen als handdispensers voor mensen in een rolstoel. Én het betrekken van de markt bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier werkt het projectteam aan het inclusiever maken van organisaties bij Rijksoverheid en leveranciers.

Leveranciers en sociale ondernemingen, werk samen in partnerschappen

De Rijksinkoopcategorie Schoonmaak doet voor haar aanbesteding de oproep aan leveranciers om bij inschrijving vooral voorstellen te doen voor samenwerking met de overheid en sociale ondernemingen via partnerschappen. Tenminste 30% van het personeelsbestand van sociale ondernemingen heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Sociale ondernemingen hebben veel expertise in het werken met deze mensen en kunnen een bemiddelende rol bieden tussen de reguliere werkvloer en de werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Mogelijkheden van social return en sociaal aanbesteden verkennen

Inmiddels zijn de aanbestedingen gepubliceerd. Ben of ken je een leverancier die graag aan sociaal ondernemen doet? Bekijk via TenderNed de gehele aanbestedingsteksten voor sanitaire supplies voor Hardware, Supplies en Services.

Rijksinkoopprofessionals hoeven niet persé een proeftuin te starten om de mogelijkheden voor social return en sociaal aanbesteden te verkennen. Lees hier het verloop en de oogst van de marktconsultatie, voordat het projectteam social return uitvroeg in haar aanbesteding..

Inkopen met impact maakt het vak van inkoper extra interessant. Lees daarover ook het interview met Rozemarijn Everts en Sarah Rose die zich bij UBR|HIS met de aanbesteding Sanitaire Supplies bezighouden.