Alledaagse aanbesteding voor sanitaire supplies of juist niet?

Ook jij gebruikt waarschijnlijk iedere dag de zogeheten sanitaire supplies, zoals toiletpapier, handzeep en papieren handdoekjes. De Rijksbrede categorie Schoonmaak is op het moment druk met een aanbesteding van deze supplies. Ze doen deze Europese Aanbesteding samen met UBR HIS in een team vol experts. Dit bijzondere projectteam kiest voor een onorthodoxe aanpak, zodat jouw plasje in de toekomst bijdraagt aan een betere wereld.

Jeroen Vermetten en Sarah Roos
Sarah Roos en Jeroen Vermetten

Sarah Rose werkt nu twee jaar bij HIS als Senior inkoopadviseur en projectleider. Jeroen Vermetten is categoriemanager Schoonmaak Rijk. Zij stelden een interdepartementaal projectteam samen waarin Inkoop, Duurzaamheid en Sociale Duurzaamheid betrokken zijn.

Proeftuin Social Return

Het projectteam richt voor het eerst een proeftuin Social Return in rondom een levering, namelijk de levering van de nieuwe dispensers! Het sociaal duurzame doel van dit projectteam is om zoveel mogelijk blijvende banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In dit kader kijken zij ook of het mogelijk is om een gedeelte van het werk in de markt uit te vragen als voorbehouden opdracht. Dat houdt in dat alleen sociale ondernemingen, waarbij minstens 30% van de werknemers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn, de opdracht kunnen winnen. Als de sociale ondernemingen deze grote opdracht aankunnen, is de kans groot dat er voor dit bijzondere inkooppad wordt gekozen.

Lees in het complete artikel op de website van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk verder hoe het projectteam te werk gaat in deze bijzondere aanbesteding.