Netwerkbijeenkomst 'Over de Muur'

“Als ik met droge ogen kan uitleggen dat ik de goede dingen heb gedaan, wordt het me vast vergeven als ik eens een regeltje overtreed” zegt directeur Richard Lennartz van UBR| HIS. Bij de uitvoering van Social Return lopen inkopers en leveranciers soms aan tegen belemmerende regels en procedures. Dat kwam ter sprake tijdens de bijeenkomst ‘Over de Muur’ van het Netwerk Maatwerk voor Mensen. Richard riep op tot ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ en gooide symbolisch in 2 seconden het huis van regels omver.

Netwerkbijeenkomst Over de Muur
Beeld: Bart Hoogveld

“Regels”, zegt Richard Lennartz (UBR|HIS) “zijn vaak, als een blokkenkasteel, met veel werk opgebouwd.” “ Elke regel op zich dient ongetwijfeld een nuttig doel. Maar ze hebben de neiging om een eigen leven te gaan leiden, en het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen”, vervolgt hij. Zo wilde UBR|HIS iemand die langdurig thuis zat een stage aanbieden, maar stagiaires mag je alleen aannemen als iemand ingeschreven staat bij een opleiding van minimaal een jaar.

“Om een geschikte kracht te vinden en deze werkervaring te geven, moet je beginnen bij wat je wilt, in plaats van wat de regels zijn”, is Richards boodschap. Hij vertelt trots: “Inmiddels is de persoon, die in een tijdelijke functie was aangenomen, doorgegroeid naar een voltijdsfunctie binnen de HIS.”

 ‘Benieuwd naar hoe o.a. SZW, Onbeperkt aan de Slag en het Werkgeversservicepunt omgaan met de en met het creeren van sociale impact?
Lees dan het hele verslag op het Digitaal Platform Plein. Nog geen lid? Meld je aan via https://www.maatwerkvoormensen.nl/doe-mee