Handreiking Partnerships voor meer banen

Samen aan het werk voor meer banen en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vernieuwde handreiking Partnerships voor meer banen geeft publieke opdrachtgevers tips, handvatten en inspiratie om deze gezamenlijk met hun opdrachtnemers te realiseren. Nu naast met bestaande opdrachtnemers, ook met potentiële opdrachtnemers -  via nieuwe inkoopopdrachten.

De gedetailleerde handreiking neemt je mee aan de hand van 5 stappen:

  1. Actieplan maken en draagvlak creëren
  2. De mogelijkheden verkennen bij:
    • aanbestedingen (nieuwe inkoopopdrachten)
    • binnen bestaande contracten
  3. Banen realiseren
  4. Monitoring en evaluatie verzorgen
  5. De aanpak borgen in beleid.

Werk jij bij een publieke organisatie als beleidsmaker, inkoper, projectleider banenafspraak, HR-medewerker, contractmanager of leidinggevende en wil je graag kansen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking? Benut de inkoopkracht van jouw organisatie en gebruik de handreiking om samen met opdrachtnemers sociale impact te maken.
Ben je opdrachtnemer? Deel deze handreiking met je opdrachtgever en ga samen aan de slag!

Stappenplan Partnerships voor meer Banen (zie PDF)
Beeld: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties