Doe mee aan activiteiten in de Week van de Diversiteit 2021

Diversiteit en inclusie zijn belangrijker dan ooit. Met de Week van de Diversiteit sluit de Rijksoverheid zich aan bij het landelijke initiatief van Diversiteit in Bedrijf om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Er is voor deze week een mooi programma samengesteld om diversiteit onder de aandacht te brengen. De Week van de Diversiteit 2021 begint op 4 oktober en eindigt op 11 oktober.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor de Rijksoverheid

De Rijksoverheid wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Maatwerk voor Mensen heeft al verschillende voorbeelden van proeftuinen en andere samenwerkingen gedeeld waarbij invulling wordt gegeven aan diversiteit en inclusie. Deze projecten dragen bij aan meer diversiteit en inclusie door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden. Als grootste werkgever van Nederland wil de Rijksoverheid namelijk een voorbeeld zijn door vanuit goed werkgeverschap steeds te werken aan een organisatie waarin iedereen zich veilig voelt, betrokken is en zichzelf kan zijn.

Activiteiten tijdens Diversity Day en de Week van de Diversiteit

Het thema van de Week van de Diversiteit en Diversity Day is ‘jezelf zijn werkt!’ In deze week worden verschillende invalshoeken en activiteiten aangeboden rondom dit thema binnen diversiteit en inclusie. Een inclusief werkklimaat maken we samen en iedereen is daarvoor nodig. Maar wat is inclusief gedrag nou precies? En hoe pas je dit toe in jouw leven en werk? Via interactieve webinars die worden georganiseerd door verschillende ministeries en in gesprekken met collega’s doe je de inspiratie, kennis, inzichten en vaardigheden op die je direct kan gebruiken.

Bekijk de verschillende activiteiten die worden georganiseerd in de Week van de Diversiteit, waaronder Diversity Day op 5 oktober. Alle rijksambtenaren zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een van de activiteiten. Het doel is om rijksambtenaren te inspireren, verdieping te bieden, nader tot elkaar te laten komen en samen aan de slag te gaan.

Bekijk het programma en meld je aan!

Er is een uitgebreid programma met activiteiten in de Week van de Diversiteit. Zit er iets voor je bij? Meld je dan snel aan. Voor sommige activiteiten is het aantal deelnemers beperkt.