Inspiratie Binnenwerk: harde werkers van de scanstraat

Binnenkort hopen ze weer aan de slag te gaan, de harde werkers van de scanstraat. Het Binnenwerkteam was op de helft van het opschonen van 300 meter papierwerk van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) toen de maatregelen om het coronavirus te bedwingen het niet meer toestonden te werken. Henk ten Harve, teamleider Arbeidsparticipanten bij Binnenwerk, vertelt op Denkdoeduurzaam.nl betrokken over zijn team van harde werkers. Over het werken eerder bij Justid, de omgang nu met corona, en over zijn verwachtingen voor de start straks weer bij Justid.

BinnenWerk
Beeld: Binnenwerk

Binnenwerk is de Rijksbrede invulling van de Participatiewet waarbij mensen met een doelgroepsindicatie in teamverband nuttig en duurzaam werk verrichten. Naast archiefbewerking kun je denken aan bijvoorbeeld  gebouwassistentie, magazijnwerk, en aan bos- en natuurbeheer bij Staatsbosbeheer. Alle Rijksonderdelen kunnen, net als Justid, opdrachtgever zijn en worden volledig ontzorgd.

Laat je inspireren door de grote betrokkenheid van Henk en zijn team.