Nog eens 10 extra mensen met een beperking aan het werk voor Defensie bij Biga-groep

Afgedankte defensiekleding recyclen, klaarmaken voor hergebruik en selecteren voor verbranding. Het ministerie van Defensie slaat daarvoor al sinds 2005 succesvol de handen ineen met sociale werkplaats Biga Groep. En dat succes is sindsdien alleen maar toegenomen. Kledingretour is geen kostenpost meer, maar levert winst op. Recentelijk heeft Defensie het aantal medewerkers met een arbeidsbeperking dat bij Biga betaald aan het werk is, daarom uitgebreid van 68 naar 78.

Biga-groep

Bovengrens nog niet bereikt

Rob van Arnhem, categoriemanager bedrijfskleding Rijk verwacht nog een verdere groei van het aantal werkplekken: “Deze uitbreiding is nodig, omdat de hoeveelheid aangeboden textiel nog maandelijks toeneemt. En de toename zal zich blijven voortzetten, waardoor de bovengrens van het aantal medewerkers zeker nog niet bereikt is.”

Efficiënter, duurzamer en veiliger

Het ministerie van Defensie en Biga Groep blijven hun samenwerking versterken en uitbouwen. Zo werken ze sinds november 2016 met een 8- in plaats van een 4-jarig contract en verwerken ze nu ook de kleding van Brandweer Nederland en de Nationale Politie. Daarnaast zoeken ze continu naar manieren om hun werkzaamheden efficiënter, duurzamer en veiliger te maken.

Bekijk de film 'MVO bij Defensie' om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Rob van Arnhem