Zakendoen voor Nederland met oog op de toekomst

€ 10 miljard aan producten en diensten. Doe je voor dat bedrag zaken dan ben je een van de invloedrijke partijen op de zakelijke markt in Nederland. De Rijksoverheid hecht er daarom veel waarde aan dat het inkoopstelsel op orde is. Ronald Schippers is CDI bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).  Samen met zijn collega-CDI’s van de andere ministeries maakt hij zich sterk voor maatschappelijk verantwoord zakendoen.

©Werken voor Nederland

Voor Werken voor Nederland vertelt Ronald Schippers dat goed inkopen doen, meer is dan geld uitsparen. “Onze inkoopadviseurs kunnen de Rijksoverheid uitstekend helpen om de beleidsdoelstellingen te behalen. Ze adviseren de ministeries over wat ze moeten kopen en wat de ministeries zelf kunnen doen en verzorgen de aanbestedingen. Bij inkopen letten ze op de prijs en de kwaliteit maar ook op de effecten voor mens en milieu.’

‘De adviseurs van nu moeten weten welke technieken er zijn, welke gevolgen ze hebben voor de bedrijfsvoering en hoe ze onze klanten hiermee vooruit kunnen helpen. En dat geldt ook voor advies op het gebied van duurzaamheid, arbeidsomstandigheden, circulaire economie of diversiteit. Je moet als inkoopadviseur weten wat er binnen thema’s speelt en hoe je klanten daar het beste in mee kunt nemen. Het is voor onze inkoopadviseurs de kunst om leveranciers en klanten te verleiden en triggeren, zodat ze de stap naar maatschappelijk verantwoord zakendoen maken.’

Lees het hele interview met Ronald Schippers op Werken voor Nederland.