Staatssecretaris Van Ark kondigt nieuwe vereenvoudigingen aan

Het wordt eenvoudiger voor werkgevers om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Staatssecretaris Tamara van Ark, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, past de Wet banenafspraak aan. Binnenkort doet het er niet meer toe bij welke werkgever iemand met een arbeidsbeperking werkt. Dát iemand aan de slag gaat telt.
 

Motivator en inspirator Aart van der Gaag

De staatssecretaris stelt Aart van der Gaag aan als motivator en inspirator. Als commissaris was hij betrokken bij het project ‘Op naar de 100.000 banen! Van der Gaag gaat overheids- en marktwerkgevers stimuleren om met elkaar op te trekken. Opheffing van het onderscheid tussen markt en overheid en het stoppen van de focus op tellen, zal samenwerking tussen en binnen sectoren en regio’s eenvoudiger maken.

Lees hier het complete nieuwsbericht op de site van Rijksoverheid.

Download via deze link de brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.