Maatwerk voor Mensen Jaarverslag 2018 online

Eén jaar Maatwerk voor Mensen en 42 proeftuinen rijker. Een mooie stap voor social return. In het jaarverslag Maatwerk voor Mensen 2018 lees je wat in relatief korte tijd is bereikt: samenwerking tussen departementen, tussen de disciplines Inkoop, HR en beleid, met leveranciers en nieuwe proeftuinen.

Voorkant jaarverslag 2018

"Wij kunnen samen voorwaarden creëren om meer mensen aan werk te helpen. Ieder vanuit zijn of haar eigen rol. Kritische succesfactor is dat we hier allemaal voor open staan en ons dit realiseren." - Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie, Ministerie van BZK)

In 2018 heeft social return bij het Rijk een nieuwe impuls gekregen. Daarbij stelden we ons de vraag hoe we, samen met onze partners, onze bijdrage aan een inclusieve samenleving kunnen vergroten. Social return, de Banenafspraak en de Participatiewet helpen ons hierbij. Maar er kan zoveel meer: door maatwerk te bieden en op een andere manier naar de mogelijkheden te kijken. Dat laten we onder meer zien in Maatwerk voor Mensen.

Lees het jaarverslag hier.

Klik hier voor de toegankelijke versie.

André Weimar: "Zet de schouders er samen onder"

“We kopen als Rijk 10 tot 12 miljard in. Met die volumes moeten we in staat zijn om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betrekking te helpen. Met de energie van opdrachtgevers, leveranciers en inkopers kunnen we grotere stappen vooruit maken. Mijn oproep is: zet de schouders er samen onder”, aldus André Weimar, directeur Inkoop, Facilitair en Huisvestingsbeleid Rijk. Bekijk zijn videoboodschap hieronder.

Andre Weimar - Samen de Schouders eronder